Langosi cu branza – Reteta simpla pentru un deliciu de casă

Servire: 10 Timpul Total: 2 ore Dificultate: Începător
Langosi pufosi, rumeni si aurii – ca la bunica
Langosi cu branza si smantana

Dacă ai poftă de ceva simplu, delicios și făcut cu drag, langosii cu branza sunt alegerea ideală! Pufoși la interior, crocanți la exterior și acoperiți cu un strat generos de smântână, usturoi și brânză, acești langoși îți vor aminti de gustul copilăriei. Hai să îți arăt cum îi fac eu, cu toate trucurile pentru un rezultat de vis!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 15 g drojdie uscată
  • 400 ml lapte călduț
  • 300 ml apă călduță
  • 1 linguriță zahăr
  •  3 lingurițe sare
  • 40 ml ulei de floarea soarelui

Pentru prăjit:

  • Ulei (pentru prăjit, suficient pentru o tigaie adâncă)

Pentru topping:

  • 200 g smântână
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 200 g brânză rasă (telemea, cașcaval sau brânză de burduf)

Cum fac langoșii pufoși pas cu pas:

1. Pregătirea aluatului

Încep prin a activa drojdia. Într-un bol mic, amestec drojdia uscată cu zahărul și adaug combinația de lapte călduț cu apă, lăsând amestecul deoparte 5-10 minute, până devine spumos.

Într-un bol mare, cern făina și adaug sarea, apoi fac o gaură în mijloc. Torn amestecul de drojdie și încep să frământ aluatul. Spre final, adaug uleiul și continui să frământ până obțin un aluat elastic, nelipicios. Dacă este nevoie, mai adaug puțină făină sau apă. Acest tip de aluat nu necesită o frământare atât de riguroasă, doar cât să fie omogen.

Acopăr bolul cu un prosop curat și las aluatul la dospit, într-un loc cald, timp de aproximativ 15-20 de minute sau până își dublează volumul.

2. Formarea și prăjirea langoșilor

După ce aluatul a crescut frumos, ung masa de lucru cu puțin ulei și rup bucăți din aluat, modelându-le în bile de mărimea unui pumn. Le las să se odihnească 10-15 minute, acoperite cu un prosop sau folie alimentară.

Încălzesc bine uleiul într-o tigaie adâncă. Întind fiecare bilă de aluat cu mâinile unse cu ulei, formând discuri subțiri. Prăjesc langoșii pe rând, în ulei încins, până devin aurii pe ambele părți. Îi scot pe șervețele pentru a absorbi excesul de ulei. Secretul langoșilor constă în cât de bine este încins uleiul, astfel că îl puteți testa cu o bucățică de aluat.

3. Topping delicios

Într-un bol, amestec smântâna cu usturoiul pisat. Întind acest amestec peste langoșii calzi, apoi presar brânză rasă deasupra. Pentru un plus de savoare, poți adăuga și puțin mărar tocat.

Rezultatul

Langoșii sunt crocanți la exterior, moi și pufoși la interior, iar combinația de smântână, usturoi și brânză îi face irezistibili! Sunt perfecți pentru o gustare rapidă, un mic dejun sățios sau chiar un prânz delicios. Sper să îți placă această rețetă și să te bucuri de fiecare înghițitură!

Poftă bună!

Dacă îți plac retetele simple și rapide, îți recomand și Placinte la tigaie cu branza si marar – rumenite și aromate.

Sfat: Unge-ți mâinile cu ulei înainte să modelezi fiecare langoș – aluatul e moale și lipicios, iar uleiul te va ajuta să-l întinzi ușor fără să se lipească.

Langosi cu branza – Reteta simpla pentru un deliciu de casă

Langoșii sunt moi și pufoși la interior, rumeni și ușor crocanți la exterior – o gustare caldă, sățioasă și extrem de gustoasă. Se pot umple cu brânză sau pot fi savurați simpli, cu smântână sau usturoi. Sunt buni de te lingi pe degete și greu de refuzat când sunt proaspăt scoși din tigaie!

Preparare o oră Gatire o oră Timpul Total 2 ore Dificultate: Începător Servire: 10

Ingrediente

Mod de preparare:

  1. Pregatirea aluatului

    • Încep prin a activa drojdia.
    • Într-un bol mic, amestec drojdia uscată cu zahărul și adaug combinația de lapte călduț cu apă, lăsând amestecul deoparte 5-10 minute, până devine spumos.
    • Într-un bol mare, cern făina și adaug sarea, apoi fac o gaură în mijloc.
    • Torn amestecul de drojdie și încep să frământ aluatul.
    • Spre final, adaug uleiul și continui să frământ până obțin un aluat elastic, nelipicios.
    • Dacă este nevoie, mai adaug puțină făină sau apă.
    • Acest tip de aluat nu necesită o frământare atât de riguroasă, doar cât să fie omogen.
    • Acopăr bolul cu un prosop curat și las aluatul la dospit, într-un loc cald, timp de aproximativ 15-20 de minute sau până își dublează volumul.
  2. Formarea si prajirea langosilor

    • După ce aluatul a crescut frumos, ung masa de lucru cu puțin ulei și rup bucăți din aluat, modelându-le în bile de mărimea unui pumn.
    • Le las să se odihnească 10-15 minute, acoperite cu un prosop sau folie alimentară.
    • Încălzesc bine uleiul într-o tigaie adâncă.
    • Întind fiecare bilă de aluat cu mâinile unse cu ulei, formând discuri subțiri.
    • Prăjesc langoșii pe rând, în ulei încins, până devin aurii pe ambele părți.
    • Îi scot pe șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
    • Secretul langoșilor constă în cât de bine este încins uleiul, astfel că îl puteți testa cu o bucățică de aluat.
  3. Topping-ul delicios (optional)

    • Într-un bol, amestec smântâna cu usturoiul pisat.
    • Întind acest amestec peste langoșii calzi, apoi presar brânză rasă deasupra.
    • Pentru un plus de savoare, poți adăuga și puțin mărar tocat.

Note

  1. Asigură-te că lași aluatul să crească suficient timp înainte de a-l frământa și modela. Oferă-i timp să fermenteze, deoarece acest lucru va face ca langoșii să fie mai pufoși și mai fragezi.
  2. Dacă vrei să adaugi mai multă savoare, poți pune un praf de usturoi măcinat în aluat sau, după ce îi prăjești, îi poți freca cu usturoi pisat și ulei, pentru un gust autentic de langoși ca la țară.
  3. Asigură-te că uleiul este suficient de fierbinte (aproximativ 170-180°C) înainte de a prăji langoșii. Dacă uleiul nu este suficient de fierbinte, aluatul va absorbi prea mult ulei și langoșii vor fi prea grei.
  4. Dacă îți plac langoșii mai crocanți la exterior, poți să-i prăjești la foc mediu spre mare și să-i așezi pe un prosop de hârtie imediat după prăjire pentru a absorbi excesul de ulei.
Cuvinte cheie: reteta langosi pufosi, langosi simpli

Intrebari frecvente

Extinde tot:

Cum stiu daca aluatul pentru langosi este gata?

Aluatul este gata atunci când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Ar trebui să fie moale și puțin lipicios, dar ușor de frământat.

Pot inlocui drojdia uscata cu drojdie proaspata?

Da, poți înlocui drojdia uscată cu drojdie proaspătă. Folosește aproximativ 15 grame de drojdie proaspătă pentru fiecare plic de drojdie uscată.

Cum pot face langosii mai pufosi?

Pentru a obține langoși pufoși, asigură-te că aluatul este lăsat să crească suficient, iar uleiul este bine încins. De asemenea, este important să nu frămânți prea mult aluatul, pentru a nu-l face dens.

Can I add other toppings to this recipe?

Yes, you can add other toppings to this recipe if you like. Some options might include diced vegetables, vegan sausage, or vegan pepperoni. Just be sure to add these toppings after you have spread the bean mixture on the baking sheet, and before you add the cheese.

Pot pregati aluatul pentru langosi cu o zi inainte?

Da, poți pregăti aluatul cu o zi înainte și să-l lași să crească la frigider. A doua zi, îl scoți din frigider, îl lași câteva minute să ajungă la temperatura camerei și apoi îl poți folosi pentru a face langoșii. Acest lucru poate chiar să îmbunătățească textura aluatului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *