Chiftelutele marinate in sos de roșii sunt genul acela de mâncare care te întoarce instant în copilărie. Combinate cu un piure fin și cremos, formează un prânz sau o cină absolut delicioasă. Sunt moi, aromate și scăldate într-un sos dulce-acrișor de roșii. Îți arăt cum le pregătesc eu, exact cum le făcea mama: cu ingrediente simple, dar cu gust bogat!
Cum fac chifteluțele în sos de roșii cu piure:
Într-un bol mare, pun carnea tocată, cartofii rași și storși, ceapa, usturoiul, pâinea înmuiată și stoarsă, ouăle, sare și piper. Amestec bine cu mâna până se omogenizează compoziția. Dacă pare prea moale, mai adaug puțin pesmet.
Formez chifteluțele rotunde, de mărimea unei nuci și le prăjesc în baie ulei, pe toate părțile, până prind o crustă. (opțional le putem da prin susan)
Într-o crăticioară, încălzesc o lingură de ulei, adaug făina și amestec rapid. Când făina devine ușor aurie, adaug sucul de roșii puțin câte puțin, amestecând constant ca să nu se formeze cocoloașe. Condimentez cu sare, piper și zahăr (pentru a tăia aciditatea roșiilor). La final, pun opțional foi de dafin sau verdețuri uscate pentru aromă.
Opțional: Adaug chifteluțele în sos și le las să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, până devin fragede și sosul se îngroașă frumos.
Curăț cartofii, îi tai cuburi și îi fierb în apă cu sare până sunt bine pătrunși. Îi scurg și îi pun într-un bol mare. Adaug untul și laptele cald (eventual și smântâna) și îl mixez până obțin un piure fin, cremos și pufos (eu încalzesc untul în lapte într-o crăticioară până se omogenizează). Gust și mai potrivesc de sare, dacă e nevoie.
Obții o farfurie de mâncare completă, gustoasă și sățioasă: chiftelute marinate fragede în sos de roșii, ușor dulce-acrișor, alături de un piure catifelat care se topește în gură. Este un preparat pe care îl adoră toată familia, indiferent de vârstă.
Sper să încerci această rețetă și să o adaugi în colecția ta de bunătăți! Poftă bună!
✅ Sfat: Pentru chifteluțe fragede și gustoase, nu omite să înmoi pâinea în lapte sau apă înainte de a o amesteca în compoziția de carne, acest pas le face mai pufoase și mai suculente!
Dacă ți-a plăcut această rețetă poți încerca și rețeta pentru cartofi frantuzesti cu ou.
Chifteluțele în sos de roșii cu piure sunt una dintre acele mâncăruri simple și reconfortante care adună familia la masă. Chifteluțele moi și aromate, scăldate într-un sos de roșii dulce-acrișor, servite alături de un piure cremos și catifelat, creează combinația perfectă pentru o masă delicioasă, plină de gust și savoare!
Într-un bol mare, pun carnea tocată, cartofii rași și storși, ceapa, usturoiul, pâinea înmuiată și stoarsă, ouăle, sare și piper. Amestec bine cu mâna până se omogenizează compoziția. Dacă pare prea moale, mai adaug puțină pesmet.
Formez chifteluțele rotunde, de mărimea unei nuci și le prăjesc în baie ulei, pe toate părțile, până prind o crustă. (opțional le putem da prin susan)
Într-o crăticioară, încălzesc o lingură de ulei, adaug făina și amestec rapid. Când făina devine ușor aurie, adaug sucul de roșii puțin câte puțin, amestecând constant ca să nu se formeze cocoloașe. Condimentez cu sare, piper și zahăr (pentru a tăia aciditatea roșiilor). La final, pun opțional foi de dafin sau verdețuri uscate pentru aromă.
Opțional: Adaug chifteluțele în sos și le las să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, până devin fragede și sosul se îngroașă frumos.
Curăț cartofii, îi tai cuburi și îi fierb în apă cu sare până sunt bine pătrunși. Îi scurg și îi pun într-un bol mare. Adaug untul și laptele cald (eventual și smântâna) și îl mixez până obțin un piure fin, cremos și pufos (eu încalzesc untul în lapte într-o crăticioară până se omogenizează). Gust și mai potrivesc de sare, dacă e nevoie.