Paste cu varza calita sunt o reteta de post usor de preparat, foarte gustoasa si mereu binevenita atunci cand vrei ceva simplu si ieftin. Imi place sa le fac pentru ca se prepara rapid, cu ingrediente la indemana, si sunt ideale pentru pranz sau cina. Combinatia dintre varza usor rumenita si pastele fierte usor al dente este una delicioasa, iar daca alegem taitei lati, se leaga si mai bine sosul simplu, dar aromat, de varza.
Aceasta mancare poate fi servita ca atare in varianta de post, dar exista si alte moduri in care o poti adapta. De exemplu, pentru cei care nu tin post, merge foarte bine cu bucatele de afumatura sau carnaciori prajiti. Iar daca iti ramane varza calita, poti face rapid o mamaliga sau chiar un aluat dospit pentru placinte, asa numitele varzare.
Pentru aceasta reteta poti folosi orice tip de paste: penne, fusilli, melci sau spaghete. Totusi, eu prefer taiteii lati pentru ca retin mai bine aromele din tigaie. In plus, au o consitenta placuta si ofera acel aspect traditional in farfurie, de mancare simpla si gustoasa.
Gasiti reteta completa mai jos. Va doresc spor la gatit si pofta buna!
✅ Sfat: Foloseste o cratita incapatoare si caleste ceapa la foc mic spre mediu, pana devine sticloasa si usor caramelizata. Acest lucru adauga dulceata preparatului de paste cu varza calita. Adauga varza treptat, in mai multe transe, pentru a nu scadea temperatura uleiului. Nu acoperi vasul cu capac, pentru ca ne dorim sa se prajeasca usor nu sa fie inabusita. Amesteca frecvent pentru a evita arderea, dar lasa suficient timp intre amestecari ca sa capete o usoara rumenire.
Daca iti place aceasta reteta de paste cu varza calita, iti recomand sa incerci si sote de ciuperci cu usturoi, gata in 15 minute, pentru o alta reteta rapida si gustoasa in zilele de post!
Paste cu varza calita sunt o mancare simpla, plina de gust, cu o aroma placuta de ceapa caramelizata si varza rumenita. Se prepara din putine ingrediente si este foarte usor de facut. Se serveste cald, ca atare, sau poate fi psstrat si pentru a doua zi si gustul devine chiar mai bun. Este o reteta de post care cucereste prin simplitate si savoare, perfecta pentru pranz sau cina.